Κινήσεις του Λιμενικού Ταμείου Σύρου που προκάλεσαν εύλογα παράπονα

Διχογνωμία για τα “μέτρα” στο λιμανάκι του Φοίνικα

Στην απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων σε χώρο στο μικρό λιμανάκι του Φοίνικα προχώρησε το Λιμενικό Ταμείο Σύρου προ ημερών, προκαλώντας ποικίλα σχόλια για την “κατάργηση” θέσεων... στάθμευσης, προκειμένου να προασπίσει τον χώρο που προσεγγίζουν ιστιοπλοϊκά και κότερα.

Αν και η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου για τοποθέτηση απαγορευτικών εμποδίων στο καταφύγιο, εγκρίθηκε από τον Λιμενάρχη Σύρου, ωστόσο, πολλές ήταν οι αντιδράσεις κι εύλογα τα παράπονα από πολίτες, οι οποίοι υπεραμύνθηκαν της ελεύθερης διάθεσης του χώρου για την εξυπηρέτηση των λιγοστών επισκεπτών του νησιού, σε μία περίοδο μάλιστα που η κάθε επιχείρηση αγωνίζεται να δουλέψει και να κερδίσει επισκεψιμότητα.

Σε αντίθεση με την ανωτέρω θέση, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού υπερασπίστηκε την απόφασή της, τονίζοντας πως οφείλει να μεριμνήσει για την ασφάλεια των θαλασσινών επισκεπτών αλλά και των οδηγών και δη κατά τις βραδινές ώρες ώστε να αποτρέψει ενδεχόμενο ατύχημα.

Το φωτογραφικό υλικό του Λιμενικού Ταμείου Σύρου αποτυπώνει τον χώρο στην είσοδο του καταφυγίου, όπως διαμορφώθηκε σήμερα.