Ο Ροταριανός Όμιλος Ερμούπολης ευαισθητοποιεί για ένα καθαρό περιβάλλον

  • Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, 2020 - 11:12

Ο Ροταριανός όμιλος Ερμούπολης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Νεότητας και Περιβάλλοντος, και τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Zero Waste School” ένωσαν τις προσπάθειες τους προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για ένα καθαρότερο περιβάλλον .

Ο Ροταριανός Όμιλος Ερμούπολης δώρισε τρεις κάδους κομποστοποίησης που θα συμβάλλουν στην αρτιότερη οργάνωση και επιτυχία των στόχων του περιβαλλοντικού προγράμματός , που αποσκοπεί σε ένα σχολείο με μηδενικά απορρίμματα.
Τα παιδιά του σχολείου θα γνωρίσουν τον κύκλο των οργανικών υλικών και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους με αποτέλεσμα τη μείωση των απορριμμάτων.
Επίσης θα αναπτύξουν δεξιότητες αξιοποίησης των οργανικών υλικών και θα υλοποιήσουν δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.
Μέσα από μία ειλικρινή συνεργασία με κοινό στόχο τα αποτελέσματα πάντα είναι θετικά και πρόθεση των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συνέχεια της συνεργασίας .

Η παράδοση των Κάδων έγινε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στην έδρα των εκπαιδευτηρίων, με την ευκαιρία της συνάντησής , έγινε ανταλλαγεί απόψεων σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιεί το σχολείο . Κατά την παράδοση παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής κύριος Διονύσιος Μεσσάρης και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Ρούσσος και ο Πρόεδρος της Κοινοτικής Δράσης Ιωάννης Βακόνδιος ο οποίος είναι και ο δωρητής των κάδων .