Ολοένα και χειροτερεύει η κατάσταση μαρμάρινων τμημάτων της εξέδρας στην πλατεία Μιαούλη

Εντός νέου έτους η άρση επικινδυνότητας

Με το ποσό των 5.000 ευρώ θα προχωρήσουν οι εργασίες άρσης επικινδυνότητας στην εξέδρα της πλατείας Μιαούλη, μαρμάρινα τμήματα της οποίας παρουσιάζουν επιδείνωση όσο περνά ο καιρός, με τις ρωγμές που χωρίζουν σημεία της από τον βασικό κορμό της, να φαίνεται πως επεκτείνονται.

Το πρόβλημα των μεγάλων φθορών έχει αναδειχθεί εδώ και αρκετούς μήνες, με τη Δημοτική Αρχή να είχε ενημερώσει πως θα προχωρήσει σε συγκεκριμένη παρέμβαση για να αποκαταστήσει την εικόνα της εξέδρας και δη στα σημεία που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης με το ποσό των 5.000 ευρώ θα προχωρήσει εντός του 2021 στο έργο της αποκατάστασης στα τμήματα που παρουσιάζουν σοβαρά “ανοίγματα” και στα σημεία που τα μάρμαρα τείνουν να αποκολληθούν, για την ασφάλεια των πεζών, αλλά και των παιδιών που απολαμβάνουν το παιχνίδι τους στην μεγάλη πλατεία της Ερμούπολης.

Το φωτογραφικό υλικό της εφημερίδας αποδεικνύει την ανάγκη άμεσων ενεργειών εκ μέρους του Δήμου, ο οποίος στο πλάνο του για το 2021 έχει εξασφαλίσει επιπλέον το ποσό των 20 χιλ. ευρώ για εκπόνηση μελέτης συντήρησης συνολικά του μνημείου.