Αποκαταστάσεις σε φουρούσια του θεάτρου “Απόλλων” μέσω προϋπολογισμού για συντηρήσεις σε δημοτικά κτίρια του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Διατήρηση παραδοσιακού χαρακτήρα

Το πρόβλημα των φθορών στα φουρούσια του θεάτρου “Απόλλων” επιχειρεί να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να διατηρήσει το παραδοσιακό και ξεχωριστό ύφος του ιστορικού κτιρίου.

Σε συνέχεια της μέριμνας του Δήμου για απόκτηση εξοπλισμού, φωτισμό και συντηρήσεις γενικότερου χαρακτήρα στον “Απόλλωνα” - θέματα που έχουν προγραμματιστεί -, σειρά παίρνουν τα μαρμάρινα φουρούσια, τμήματα των οποίων έχουν αρχίσει να αποκολλώνται από τις θέσεις τους.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής σε δημόσια συνεδρίαση, γνωστοποιώντας πως, τις απαραίτητες εργασίες θα τις εξασφαλίσει ο Δήμος μέσω εργολαβίας που θα προκύψει από τον διαγωνισμό που “τρέχει” ήδη με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ και αφορά σε συντηρήσεις κι επισκευές δημοτικών ακινήτων.

Εκτός των ανωτέρω, πρέπει να αναφερθεί πως δυστυχώς το κτίριο εξωτερικά, παρά τις πρόσφατες συντηρήσεις που είχε δεχθεί, αρχίζει να παρουσιάζει ξανά θέματα εξαιτίας της υγρασίας.