Αποκαταστάσεις των όψεων του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Άνω Σύρου

Συντηρήσεις στον μεσαιωνικό οικισμό

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση Wi-Fi από την πλατεία της Καμάρας μέχρι και την πλατεία Μ. Βαμβακάρη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευής και συντήρησης των εξωτερικών όψεων του κτιρίου του πρώην Δήμου Άνω Σύρου στον μεσαιωνικό οικισμό, προκειμένου τις προσεχείς ημέρες, αυτές, να ολοκληρωθούν και το ακίνητο να παρουσιάζει μία ανανεωμένη εικόνα που ταιριάζει με το παραδοσιακό ύφος της περιοχής.

Πρόκειται για ένα αίτημα της Κοινότητας Άνω Σύρου, το οποίο έρχεται να ικανοποιήσει ο Δήμος και η Τεχνική Υπηρεσία, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ήπιων συντηρήσεων δημοτικής περιουσίας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη παρουσιάζεται ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρος Ραουζαίος, καθώς στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας με την εφημερίδα, εξήγησε πως η εν λόγω παρέμβαση, “αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής και για την περιφέρεια της Σύρου, η οποία έχει αρκετές αναπάντητες ανάγκες”.

Σύμφωνα με το πλάνο της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι εργασίες στο συγκεκριμένο ακίνητο αφορούν σε καθαίρεση παλαιών επιχρισμάτων και υλοποίηση νέων, σε αποκατάσταση σοβάδων, καθώς επίσης στην υλοποίηση υγρομόνωσης, αλλά και συντήρησης γενικώς της πρόσοψης του κτιρίου.

Επιπλέον, θα αντικατασταθούν τα τρία κεντρικά κουφώματα (δύο παράθυρα και μία μπαλκονόπορτα) ενώ θα υπάρξει και στήριξη του ξύλινου μπαλκονιού.

Πέραν των ανωτέρω, στα θετικά συγκαταλέγεται και η εξασφάλιση δωρεάν ασύρματης πρόσβασης μέσω Wi-Fi στο διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες που μετακινούνται από την πλατεία της Καμάρας μέχρι και την πλατεία Μ. Βαμβακάρη (Φραγκοσυριανή).