Απερίγραπτη εικόνα εξακολουθεί να παρουσιάζει ο πολιτιστικός χώρος “Μάνος Ελευθερίου” με ευθύνη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Συνεχής υποβάθμιση με απόρριψη κλαδιών και άχρηστου εξοπλισμού

Δίχως τέλος είναι η υποβάθμιση του πολιτιστικού χώρου “Μάνος Ελευθερίου”, καθώς μοιάζει να έχει μετατραπεί σε χώρο... ανεξέλεγκτης απόρριψης άχρηστου εξοπλισμού και κομμένων κλαδιών, όλους τους τελευταίους μήνες.

Η σημερινή εικόνα του εν λόγω χώρου έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες που είχε κάνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής για απομάκρυνση των εργολάβων που είχαν πραγματοποιήσει... κατάληψη σε τμήματά του, καθώς σε αυτά, δυστυχώς σήμερα έχουν απορριφθεί πινακίδες του ΚΟΚ, κατεστραμμένα καναπεδάκια, άχρηστο τμήμα χλοοτάπητα, φωτιστικά, καθώς επίσης στρώματα αλλά και – απορίας άξιο – χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές.

Εκτός των ανωτέρω, σημαντικό μέρος στο βάθος του χώρου καταλαμβάνουν ξερά χόρτα, κομμένα κλαδιά και φρύγανα, για τα οποία έχει λάβει την “άδεια” ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας από τον κ. Αληφραγκή έως ότου διαμορφωθεί και τσιμεντοστρωθεί χώρος εντός του αμαξοστασίου.

Παρά τη σχετική ενημέρωση όμως για το θέμα των κλαδιών, από πλευράς Αντιδημάρχου, δεν παύει, η εικόνα του χώρου να είναι συνώνυμο της υποβάθμισης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευθύνη του Δήμου.

Υπενθυμίζεται πως λόγω του χαρακτηρισμού της έκτασης ως χορτολοβαδικής στο πλαίσιο των νέων δασικών χαρτών, ο χώρος δεν μπορεί να δεχθεί έργο το οποίο θα τον μετέτρεπε σε ένα σημαντικό συναυλιακό - πολιτιστικό χώρο, ενώ επιπλέον, δεν είναι ορθό – προφανώς – να τιμάται με αυτόν τον τρόπο ο σπουδαίος Μάνος Ελευθερίου που έχει φύγει από τη ζωή.