Διαμορφώθηκε κατάλληλα για χώρος στάσης και στάθμευσης οχημάτων, το οικόπεδο όπισθεν του Ι.Ν. Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου, στη Βάρη, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι γονείς των μαθητών

Προσωρινή λύση από τον Δήμο

Προσωρινή απάντηση στον κυκλοφοριακό πανικό που καταγράφεται καθημερινά κατά την άφιξη και την αναχώρηση των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, έδωσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προβαίνοντας στη διαμόρφωση χώρου πλησίον του σχολείου, ο οποίος δύναται να χρησιμοποιείται για parking.

Μετά τα συνεχή παράπονα γονέων για την απαγόρευση της διέλευσης μπροστά από την είσοδο του Ι.Ν. Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου, ο Δήμος σε συνεννόηση με την Καθολική Εκκλησία προχώρησε στη διαμόρφωση οικοπέδου της δεύτερης, προκειμένου οι γονείς των μαθητών να εξυπηρετούνται με ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών τους από και προς το σχολείο.

Όπως έγινε γνωστό μετά από σχετική δημόσια αναφορά του αρμόδιου Αντιδημάρχου τεχνικών έργων, εργάτες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έριξαν χαλίκι στο οικόπεδο προκειμένου οι γονείς και τα παιδιά να μην συναντούν πρόβλημα στο βάδισμά τους, από την πρόκληση λάσπης σε ημέρες έντονης βροχόπτωσης.

Η εν λόγω παρέμβαση θα αποτελέσει μία προσωρινή λύση μέχρι την διαμόρφωση όμορου οικοπέδου στο Σχολείο, για την ασφαλή και ευκολότερη μεταφορά των μαθητών.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως για το θέμα μερίμνησε και η Τοπική Κοινότητα Βάρης.