Αναγκαίες οι εργασίες χρωματισμού των διαβάσεων στο ύψος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και στο ύψος του Γ. Νοσοκομείου Σύρου

Επαναδιαγραμμίσεις για την ασφάλεια μαθητών και πεζών

  • Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:23

Σε εκκρεμότητα... παραμένει η ασφαλής μετακίνηση μαθητών, αλλά και πεζών γενικότερα στις κεντρικές οδούς της Ερμούπολης (Νικ. Μανδηλαρά και Γεωργίου Παπανδρέου) καθώς οι διαγραμμίσεις διακρίνονται – ξανά - μετά βίας.

Εκτός από τον αποχρωματισμό τους, ο οποίος προκύπτει από τη συνεχή διέλευση οχημάτων, δικύκλων και φορτηγών, το εν λόγω θέμα έγινε πιο έντονο τις τελευταίες ημέρες από την ανάπτυξη εργασιών επί του οδοστρώματος.

Αποτέλεσμα αυτών των επεμβάσεων είναι να “χαθεί” μέρος των διαγραμμίσεων που εξυπηρετούν παιδιά, μαθητές αλλά και ενήλικες σε επίπεδο μετακίνησης από το ένα μέρος του δρόμου στο άλλο και συγκεκριμένα στο ύψος που βρίσκεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Δεδομένης της αυξημένης κυκλοφοριακής ροής στις προαναφερθείσες οδούς σε καθημερινή βάση, κρίνεται απαραίτητο οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν για την επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων, καθώς και για την εξασφάλιση της ομαλής αποκατάστασης των ανοικτών σημείων.