Παράνομη στάθμευση οχημάτων στον δρόμο της Βάρης που οδηγεί στο μεγάλο παραλιακό parking

Ασυνειδησία και εμπόδια διέλευσης

Ο καλοκαιρινός “εφιάλτης” της παράνομης στάθμευσης οχημάτων κατά μήκος του στενού δρόμου που οδηγεί στο μεγάλο παραλιακό parking στο χωριό της Βάρης, επανήλθε – δυστυχώς – και τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της ασυνειδησίας ορισμένων που επιλέγουν να σταθμεύουν σε παντελώς ακατάλληλα σημεία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η “Κοινή Γνώμη” αποτυπώνουν την κατάσταση που διαμορφώνεται και την τρέχουσα περίοδο, με το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, να είναι εκείνο που προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο ασφυκτικά γεμάτος μικρός δρόμος, ωθεί τους διερχόμενους οδηγούς που επιλέγουν να κατευθυνθούν στο parking, να “οπισθοχωρούν” όταν εξέρχεται άλλο όχημα από αυτόν, αφού το μικρό πλάτος του, δεν επιτρέπει τη συνύπαρξη όλων. Επιπλέον, η παράνομη στάθμευση οχημάτων ακόμη και στη στροφή που ξεκινά η παρακαμπτήρια οδός, δεν επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν απόλυτη ορατότητα.

Δεδομένης της διάθεσης του ανοικτού parking στην περιοχή, θα ήταν χρήσιμο να λάβει μέτρα ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και να προβεί στην τοποθέτηση πλαστικών εύκαμπτων κολωνακίων κατά μήκος του μικρού δρόμου, προκειμένου να εμποδίζεται απόλυτα η παράνομη στάθμευση και να υπάρχει ομαλή κυκλοφοριακή ροή. Πρέπει να σημειωθεί δε πως στον “αντίλογο” πως δεν θα μπορούν να διέλθουν εύκολα μεγάλα οχήματα όπως φορτηγά, αυτό δεν μπορεί να ισχύσει ως επιχείρημα, καθώς τα εύκαμπτα κολωνάκια, “ταπεινώνονται” με ευκολία.

Επιπλέον, λόγω της επισκεψιμότητας στα χωριά κι ενδεικτικά στη Βάρη τη θερινή περίοδο, αξίζει η δημοτική πλευρά να εξετάσει τη δυνατότητα ενοικίασης κι επιπλέον διαθέσιμων χώρων για κάλυψη των αυξημένων αναγκών στάθμευσης.