Απαιτείται να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα στην περιοχή της Βάρης με φόντο το προχθεσινό συμβάν πυρκαγιάς και τη μετακίνηση Πυροσβεστικών οχημάτων

H παράνομη στάθμευση εμποδίζει τη διέλευση σε έκτακτα περιστατικά

Σε συνεχείς ελιγμούς με στόχο την άμεση μετακίνησή του προς τον τόπο της πυρκαγιάς στη θέση Κατεργάκι, οδηγήθηκε ο οδηγός του Πυροσβεστικού οχήματος στην περιοχή της Βάρης, προχθές, εξαιτίας των – παρανόμως - σταθμευμένων οχημάτων που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου που εξυπηρετεί τον οικισμό και την παραλία του χωριού.

Οχήματα σταθμευμένα επί του στενού δρόμου, εμποδίζουν συστηματικά την ομαλή και ασφαλή διέλευση άλλων οδηγών, την ίδια στιγμή που σε απόσταση αναπνοής από την παραλία ο Δήμος διαθέτει έναν χώρο parking για όσους μεταβαίνουν στην περιοχή.

 

Πρόκειται για μία επαναλαμβανόμενη κατάσταση που παρατηρείται σε καθημερινή βάση πλέον, λόγω της θερινής περιόδου, όπως επιβεβαιώνει και το φωτογραφικό υλικό που παραθέτει η “Κοινή Γνώμη” και το οποίο τραβήχτηκε χθες και προχθές.

Με φόντο τα όσα αναδεικνύονται μέσω των φωτογραφιών, καλείται ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και κάθε αρμόδια πλευρά να μεριμνήσει άμεσα ώστε να αποτρέπονται οι οδηγοί από το να σταθμεύουν παράνομα, προκειμένου η διέλευση οχημάτων να πραγματοποιείται ομαλά.

Περισσεύει να περιγραφεί δε, το πρόβλημα και οι συνέπειες που θα προκύψουν από τυχόν παρεμπόδιση πυροσβεστικών οχημάτων στο απευκταίο σενάριο νέας πυρκαγιάς, για όσες κατοικίες και τουριστικές επιχειρήσεις υπάρχουν στην περιοχή.

Ως εκ τούτου, προσφορότερη λύση για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης φαίνεται να είναι η τοποθέτηση πλαστικών εύκαμπτων κολωνακίων, τα οποία “ταπεινώνονται” εύκολα σε περίπτωση διέλευσης μεγάλου οχήματος, όπως οι υδροφόρες της Πυροσβεστικής.