Ενισχύεται η Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου μέσα από τη δράση ανακύκλωσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Πρώτος κάδος... αγάπης από την ανταποδοτική ανακύκλωση αποτσίγαρων

Με αποτσίγαρα γέμισε ασφυκτικά ο πρώτος επιτοίχιος κάδος ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην περιοχή της πλατείας Ηρώων, στη Σύρο, με τους πολίτες να αγκαλιάζουν μία ακόμη δράση ανακύκλωσης ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, ο μικρός κάδος στη θέση της πιάτσας των ταξί γέμισε με αποτσίγαρα, τα οποία προωθούνται προς ανακύκλωση και το ποσό που κερδίζει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προωθείται προς ενίσχυση Συλλόγων με κοινωνικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, το ποσό που θα συγκεντρώσει ο Δήμος από την ανακύκλωση αποτσίγαρων θα δοθεί στην Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου, προκειμένου να αξιοποιηθεί καταλλήλως.

Πρέπει να σημειωθεί πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική, όπως διαπιστώθηκε άλλωστε και από τις εικόνες της εισόδου του αμαξοστασίου στην περιοχή “Αξός”, προ ημερών, οπότε και έγινε η αρχή της εναπόθεσης των πρώτων αποτσίγαρων στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτόν, οι δημότες οφείλουν να εναποθέτουν τα αποτσίγαρα που συγκεντρώνουν μέσα σε κλειστές σακούλες ώστε να τα συγκεντρώνει η Δημοτική Αρχή και το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται πως στο νησί μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί περί τους 65 κάδους ανακύκλωσης αποτσίγαρων, ενώ αναμένεται επιπλέον η τοποθέτηση 23 νέων κάδων.