Αίτημα της Κοινότητας Βάρης να κάνει ελέγχους η Αστυνομία για τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο του χωριού

“Ημίμετρα” παρά τα επίμονα προβλήματα

Φωτορεπορτάζ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Σε ενημέρωση της Αστυνομίας αναφορικά με την παράνομη στάθμευση που παρατηρείται καθημερινά στην παραλιακή ζώνη της Βάρης, προχωρά η αρμόδια Κοινότητα, μετά από σχετική απόφασή της, στην οποίαν όμως δεν κάνει κανέναν λόγο για τοποθέτηση πλαστικών εμποδίων τα οποία – αποτελεσματικά – θα τερμάτιζαν την ασυνειδησία οδηγών.

Αν και υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης, πλησίον της παραλίας, δυστυχώς, οι οδηγοί επιλέγουν να σταθμεύουν παράνομα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ομαλή διέλευση των διερχομένων.

Το θέμα όπως διαπιστώθηκε, συζητήθηκε στην Κοινότητα της Βάρης, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν τα εξής: “Να σταλεί επιστολή στην Αστυνομία για την πάταξη της παράνομης στάθμευσης στην παραλιακή οδό και στην οδό που οδηγεί στον χώρο ελεύθερης στάθμευσης (όπισθεν επιχειρήσεων)”.

Σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν, δυστυχώς η Κοινότητα δεν αιτείται από τον Δήμο την τοποθέτηση εύκαμπτων, μικρών και πλαστικών εμποδίων τα οποία δεν θα εμπόδιζαν τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης και ως εκ τούτου, η παράνομη στάθμευση συνεχίζει να “οργιάζει” στο χωριό της Βάρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως λύση στο σχετικό πρόβλημα έχει δώσει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου για την περίπτωση της Αζολίμνου.

Απάντηση Προέδρου Κοινότητας Βάρης

Σε απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας της 15/7/2021 με τίτλο "Ημίμετρα" παρά τα επίμονα προβλήματα έχω να επισημάνω τα εξής:

Παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό εκ μέρους της εφημερίδας σας, μια εμμονή σχετικά με την τοποθέτηση εύκαμπτων μικρών πλαστικών εμποδίων στην οδό που οδηγεί στον δημοτικό χώρο στάθμευσης.

Θέλω λοιπόν να σας πληροφορήσω, ότι τέτοιου είδους εύκαμπτα κολωνάκια, είχαν τοποθετηθεί στο παρελθόν, αλλά το μέτρο δεν απέδωσε, μιας και μερικοί οδηγοί, αρνούμενοι την νομιμότητα, τα έβγαλαν άχρηστα πριν τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Εξάλλου, όπως φαίνεται και στην φωτο 4, υπάρχει κίτρινη διαγράμμιση και δυο απαγορευτικές πινακίδες στη συγκεκριμένη οδό, τα οποία αγνοούνται από μερίδα οδηγών.

Στο άρθρο δε, επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση πλαστικών εμποδίων θα τερμάτιζε αποτελεσματικά την ασυνειδησία οδηγών.

Στις φωτο 1, 2 και 3, φαίνεται καθαρά η ύπαρξη τέτοιων εμποδίων, όπου οι οδηγοί τόσο των οχημάτων, όσο και των δικύκλων, αγνοούν επιδεικτικά. Άρα προς τι η τοποθέτηση και στην συγκεκριμένη οδό τέτοιων εμποδίων;

Γι αυτόν λοιπόν τον λόγο προβαίνουμε σ' αυτήν την έσχατη λύση για την τήρηση της νομιμότητας, ούτως ώστε να πληρώσουν αυτοί οι ελάχιστοι, που παρεμποδίζουν τους πολλούς και νόμιμους οδηγούς.

Στη φωτο 5, φαίνεται ο χώρος στάθμευσης για τα δίκυκλα, όπου μονίμως είναι κενός, γιατί θεωρείται κόπος να περπατήσουμε μερικά μέτρα.

 

Επισυνάπτονται 5 φωτο για του λόγου το αληθές.

 

Σας ευχαριστώ

Νίκος Π. Βαρθαλίτης

Πρόεδρος Κοινότητας Βάρης