Απάντηση στην ενόχληση του προέδρου της Κοινότητας Βάρης σχετικά με το άλυτο θέμα της παράνομης στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη του χωριού

Αποτελεσματική και αναποτελεσματική διοίκηση με ίδια Δημοτική Αρχή

Τη λύση στο ίδιο πρόβλημα έδωσε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου στην Αζόλιμνο
  • Παρασκευή, 16 Ιουλίου, 2021 - 06:33
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιουλ. 2021 - 19:00

Ενοχλημένος από τον αναποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της παράνομης στάθμευσης στη Βάρη φάνηκε ο αρμόδιος πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Βαρθαλίτης, με φόντο την απουσία ενεργειών απέναντι στο πρόβλημα που οργιάζει την τρέχουσα περίοδο, ο οποίος – δυστυχώς – στρέφεται επιθετικά απέναντι στην εφημερίδα, η οποία με φωτορεπορτάζ της επισημαίνει το μέγεθος του προβλήματος, που απειλεί καθημερινά την ασφάλεια πεζών και διερχόμενων οδηγών.

Η θέση του προέδρου Βάρης

Αυτούσια η απάντηση του προέδρου της Κοινότητας Βάρης, Νίκου Βαρθαλίτη έχει ως εξής:

Σε απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας της 15/7/2021 με τίτλο "Ημίμετρα" παρά τα επίμονα προβλήματα έχω να επισημάνω τα εξής:

Παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό εκ μέρους της εφημερίδας σας, μια εμμονή σχετικά με την τοποθέτηση εύκαμπτων μικρών πλαστικών εμποδίων στην οδό που οδηγεί στον δημοτικό χώρο στάθμευσης.

Θέλω λοιπόν να σας πληροφορήσω, ότι τέτοιου είδους εύκαμπτα κολωνάκια, είχαν τοποθετηθεί στο παρελθόν, αλλά το μέτρο δεν απέδωσε, μιας και μερικοί οδηγοί, αρνούμενοι την νομιμότητα, τα έβγαλαν άχρηστα πριν τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Εξάλλου, όπως φαίνεται και στην φωτο 4, υπάρχει κίτρινη διαγράμμιση και δυο απαγορευτικές πινακίδες στη συγκεκριμένη οδό, τα οποία αγνοούνται από μερίδα οδηγών.

Στο άρθρο δε, επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση πλαστικών εμποδίων θα τερμάτιζε αποτελεσματικά την ασυνειδησία οδηγών.

Στις φωτο 1, 2 και 3, φαίνεται καθαρά η ύπαρξη τέτοιων εμποδίων, όπου οι οδηγοί τόσο των οχημάτων, όσο και των δικύκλων, αγνοούν επιδεικτικά. Άρα προς τι η τοποθέτηση και στην συγκεκριμένη οδό τέτοιων εμποδίων;

Γι αυτόν λοιπόν τον λόγο προβαίνουμε σ' αυτήν την έσχατη λύση για την τήρηση της νομιμότητας, ούτως ώστε να πληρώσουν αυτοί οι ελάχιστοι, που παρεμποδίζουν τους πολλούς και νόμιμους οδηγούς.

Στη φωτο 5, φαίνεται ο χώρος στάθμευσης για τα δίκυκλα, όπου μονίμως είναι κενός, γιατί θεωρείται κόπος να περπατήσουμε μερικά μέτρα.

Η απάντηση

Ο κ. Βαρθαλίτης βλέπει εμμονή στα γραφόμενα της εφημερίδας, την ίδια στιγμή που στην παραλιακή ζώνη της Βάρης η παράνομη στάθμευση έχει χτυπήσει “κόκκινο”, θέτοντας σε κίνδυνο αρκετούς πολίτες σε καθημερινή βάση.

Συγκεκριμένα, η απάντηση του Προέδρου της Κοινότητας ήρθε με αφορμή το χθεσινό φωτορεπορτάζ, υποστηρίζοντας πως η ύπαρξη κίτρινων διαγραμμίσεων και εύκαμπτων εμποδίων (στο περιθώριο του δρόμου), αγνοούνται συστηματικά από τους οδηγούς ενώ επισήμανε ως μοναδική λύση την παρουσία της Αστυνομίας για την επιβολή προστίμων στους οδηγούς. Ο ίδιος όμως, επιλέγει να αφήσει ασχολίαστη την κατ΄ επανάληψη διατυπωμένη πρόταση της τοποθέτησης εύκαμπτων μικρών εμποδίων στο κέντρο του παραλιακού δρόμου, τα οποία αποτελεσματικά θα τερμάτιζαν την παράνομη στάθμευση στο χωριό και θα οδηγούσαν τους πολίτες στο διαθέσιμο δημοτικό parking.

Η σχετική πρόταση – λύση δε, εφαρμόζεται ήδη τις τελευταίες ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Αζολίμνου, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως θετικά, αφού όπως αποδεικνύεται και από τη φωτογραφική αποτύπωση, δεν υπάρχει κανένα παρανόμως σταθμευμένο όχημα στον παραλιακό δρόμο. Ίδιο το πρόβλημα, ίδια η Δημοτική Αρχή, διαφορετικά τα πρόσωπα που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Η Βάρη αντιμετωπίζει ιδιαιτέρως διογκωμένο πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση, χωρίς όχι μόνο να έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια αποσυμφόρησης της κατάστασης, παρά την ύπαρξη χώρου στάθμευσης, χωρίς καμία ενημερωτική πινακίδα για τους οδηγούς, αλλά και να καταγράφεται αντίδραση, όπως του κ. Βαρθαλίτη, όποτε αυτό επισημαίνεται.

Αξίζει να σχολιαστεί τέλος, πως, η κατάσταση που επιτρέπεται να διαιωνίζεται στην περιοχή δεν αποκλείεται να προκαλέσει ατύχημα σε κάποιον πεζό, όπως επίσης και σε επιβάτες των ΚΤΕΛ, οι οποίοι μετακινούνται δυστυχώς από έναν δρόμο χωρίς πεζοδρόμια και χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας γι’ αυτούς, αφού δεν έχει διασφαλιστεί η ασφαλής τους όδευση στην περιοχή.

Όλα αυτά δεν συνιστούν εμμονή από την πλευρά της εφημερίδας, παρά μόνο επισήμανση ενός προβλήματος, χωρίς μέχρι τώρα καμία ενέργεια επίλυσης του.