Απαιτείται τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων στο νησί της Σύρου

“Ορατό” το πρόβλημα της δυσοσμίας

Ιδιαιτέρως... αντιληπτό από τους πολίτες γίνεται το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας, που συνοδεύει δυστυχώς τους κάδους απορριμμάτων τόσο σε περιοχές της Ερμούπολης, όσο και στην περιφέρεια της Σύρου, καθώς ως φαίνεται, δεν πραγματοποιούνται συχνά εργασίες πλυσίματος αυτών.

Η εναπόθεση μεγάλου όγκου απορριμμάτων εντός των κάδων σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες της καλοκαιρινής περιόδου, “γεννούν” έντονη δυσοσμία, με αποτέλεσμα οι πολίτες που πλησιάζουν σε αυτούς να σχολιάζουν έντονα την συγκεκριμένη κατάσταση.

Αν και η αποκομιδή των απορριμμάτων πραγματοποιείται συστηματικά, ωστόσο, οι εκκρεμότητες σε επίπεδο πλυσίματος των κάδων “καταγράφονται” σοβαρές, αφού δεν λειτουργούν τα ειδικά πλυντήρια που διαθέτει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Ως εκ τούτου, στίγματα από λιπαρά προϊόντα επί των επιφανειών τους που παραμένουν για μεγάλο διάστημα, προκαλούν δυσοσμία, πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Άλλωστε, η εικόνα τόσο της Ερμούπολης, όσο και των χωριών και της Άνω Σύρου οφείλει να λαμβάνει τέτοιο πρόσημο που να λειτουργεί θετικά προς τους επισκέπτες της.