Ασυνειδησία οδηγών που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια αλλά και έλλειψη χώρων στάθμευσης στην Ερμούπολη

Καθημερινός ο “εφιάλτης” της παράνομης στάθμευσης

Εικόνες... τρέλας συναντά ο κάθε πεζός σε καθημερινή βάση στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, καθώς οργιάζει η παράνομη στάθμευση, για ένα ακόμη καλοκαίρι.

Πέραν της ασυνειδησίας ορισμένων οδηγών, οι οποίοι αφήνουν τα δίκυκλά τους επί των πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα οι πεζοί να αναγκάζονται να μετακινούνται από τμήματα των δρόμων, η σοβαρότερη αιτία της ανάπτυξης της παράνομης στάθμευσης, εστιάζεται στην έλλειψη σχετικών χώρων.

Πρόκειται για ένα θέμα που οφείλει – επιτέλους – να απασχολήσει σοβαρά τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να βρει λύση και να διαχειριστεί στο σοβαρό πρόβλημα της Ερμούπολης.

Το χθεσινό φωτογραφικό υλικό έρχεται να επισημάνει με ξεκάθαρο τρόπο το χιλιοδιατυπωμένο πρόβλημα, αναφορικά με το οποίο έχουν υποχρέωση οι αρμόδιοι να καταπιαστούν.

Περισσεύει να σημειωθεί άλλωστε πως το “επιχείρημα” της ανυπαρξίας δημοτικής αστυνομίας, δεν μπορεί να πείσει κανέναν πολίτη πλέον, αφού ακόμη και η όποια επιβολή προστίμων, δεν θα “γεννήσει” χώρους στάθμευσης.

Οι φωτογραφίες περιγράφουν την κατάσταση στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, στα Βαπόρια, στην πλατεία Τσιροπινά και στον ΟΤΕ, όπου και από τη μία μόνον πλευρά επιτρέπεται η στάθμευση δικύκλων.