Μικρές ανοικτές βιβλιοθήκες στις παιδικές χαρές των Πευκακίων και του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Δύο ακόμη “γωνιές” για τους μικρούς λάτρεις των βιβλίων

  • Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021 - 06:14

Αυξάνονται σημαντικά οι πρωτότυπες “γωνιές” για τα μικρά παιδιά που λατρεύουν τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, καθώς δημιουργήθηκαν δύο ακόμη ανοικτές βιβλιοθήκες στις παιδικές χαρές των Πευκακίων και του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Τις ευχάριστες εξελίξεις γνωστοποίησε χθες το απόγευμα με λιτή ανακοίνωσή της, η πρόεδρος της Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά, στο περιεχόμενο της οποίας έκανε αναφορά και στη γυναίκα που ανέπτυξε την όμορφη και έξυπνη πρωτοβουλία για τα μικρά παιδιά του νησιού. “Πλέον η παιδική χαρά των Πευκακίων και η παιδική χαρά του Αθλητικού Κέντρου έχουν τις δικές τους ελεύθερες βιβλιοθήκες. Οι βιβλιοθήκες ήταν μια ιδέα της κας Άννας Ρούσσου την οποία με χαρά υιοθετήσαμε ως κοινότητα.

Ελπίζουμε πως οι δημότες μας θα τις αγκαλιάσουν και θα τις διατηρήσουν . Στόχος μας η επέκταση τους και σε άλλα σημεία της Ερμούπολης. Το σύνθημα είναι “Πάρε ένα βιβλίο, διάβασε το, επέστρεψε το, φέρε ένα δικό σου” σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κοινότητας Ερμούπολης, η οποία έκλεισε την ανακοίνωσή της, καλώντας όλα τα παιδιά και τους γονείς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ενίσχυσης των βιβλιοθηκών, τηρώντας πάντα τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.