Απομακρύνθηκαν αυθαίρετες κατασκευές από την πολυσυζητημένη και πολυσύχναστη “πλαζ” της Ερμούπολης, κάτω από τη θέση “Βαπόρια”

Αναβαθμίζεται η εικόνα στα “Αστέρια”

Την εικόνα που της αρμόζει λαμβάνει σταδιακά η πολυσύχναστη “πλαζ” των Αστεριών στα Βαπόρια της Σύρου, μετά από σημαντικές αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου Σύρου και της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίες και υλοποιήθηκαν χθες.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, εργάτες του Τμήματος Μικρών Έργων σε συνεργασία με την Πολεοδομία και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προχώρησαν στην απομάκρυνση όλων των ξύλινων και αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονταν στο παραλιακό τμήμα, προκειμένου να αδειάσει ο εν λόγω χώρος, ο οποίος προσεχώς θα βελτιωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εντός της επόμενης εβδομάδας θα τοποθετηθούν παγκάκια και ομπρέλες για να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι που επιλέγουν τα Αστέρια για το καλοκαιρινό μπάνιο τους, ενώ προσεχώς, μελετώνται ουσιαστικές βελτιώσεις, βάσει μελέτης η οποία είναι σε στάδιο εκπόνησης με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου. Η εν λόγω μελέτη θα προβλέπει ήπια ανάπλαση του παραλιακού τμήματος, με επέκταση και βελτίωση των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των πρωτοβουλιών της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου για την περιοχή είναι άξιο λόγου, καθώς τα Αστέρια αποτελούν την πιο εντυπωσιακή εικόνα της Σύρου, η οποία μαγεύει κάθε επισκέπτη.

Την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών γνωστοποίησαν και με σχετικές αναρτήσεις τους στα social media ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής και η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού.

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: