Επανήλθε το θέμα της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου χώρου στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης από επιχειρηματίες εστίασης

Εμποδίζονται οι μετακινήσεις των ΑΜΕΑ

Να μην καλύπτονται οδηγοί όδευσης τυφλών και ράμπες ΑΜΕΑ

Δεν συμμορφώνονται με τα προβλεπόμενα αλλά κυρίως με τα αυτονόητα ορισμένοι επιχειρηματίες εστίασης στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, οι οποίοι συνεχίζουν να μην απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματά τους από σημεία στα οποία βρίσκονται οδηγοί όδευσης τυφλών καθώς και ράμπες ΑΜΕΑ.

Το πρόβλημα ανέδειξε εκ νέου το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Κοσμάς εντός της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου το Λιμενικό Ταμείο Σύρου να μεταφέρει το θέμα στη Λιμενική Αρχή, η οποία και είναι αρμόδια για τους σχετικούς ελέγχους.

Αν και νομίμως έχει παραχωρηθεί επιπλέον χώρος στις επιχειρήσεις εστίασης προκειμένου να αναπτύξουν μεγαλύτερο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, μετά από την παρατεταμένη περίοδο του καταστροφικού “λουκέτου” που βιώσαν λόγω πανδημίας, ωστόσο, αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν υπό την προϋπόθεση της μη κατάληψης τμημάτων από τα οποία μπορούν να διέρχονται τα ΑΜΕΑ.

Ως εκ τούτου, άμεσα οφείλουν να συμμορφωθούν με τα αυτονόητα όσοι εκ των επιχειρηματιών, εξακολουθούν να καταλαμβάνουν αυθαίρετα, τμήματα της παραλιακής ζώνης τα οποία προορίζονται για την ασφαλή μετακίνηση και εν γένει για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.