Εργασίες και στόχοι ερευνητικού προγράμματος Nature Barcode
- Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021 - 12:52
Η Ε.Α.Σ. Νάξου, με κορυφαίο της προϊόν την παραδοσιακή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), ιδρύθηκε το 1926 και, από τότε έως και σήμερα, διαδραματίζει, με τη λειτουργία και την πολυποίκιλη δράση της και πάντοτε μέσω της Συνεταιριστικής Ιδέας, ρόλο πρωταγωνιστικό στο να αναπτυχθούν η αγροτική παραγωγή και η οικονομία του τόπου μας, ενώ παράλληλα στηρίζει, έμπρακτα και με πολλούς τρόπους, τον Αγρότη.
Στην κατεύθυνση αυτή ένας από τους βασικούς στόχους είναι η ανάπτυξη επιστημονικών εργαλείων που θα ισχυροποιούν την μοναδικότητα του Π.Ο.Π. προϊόντος και κατ’ επέκταση την θέση του Ναξιώτη παραγωγού στην ευρωπαϊκή αγορά.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου υλοποιεί ένα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Παρακολούθηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο Π.Ο.Π. προϊόν Γραβιέρα Νάξου για την πιστοποίηση της αυθεντικότητας και της γεωγραφικής προέλευσης» στα πλαίσια της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Η ΕΑΣ Νάξου στην Food Expo 2023
20 Μαρ. 2023 - 11:27 - ΕΑΣ Νάξου: Πραγματοποιήθηκε το ερευνητικό πρόγραμμα NatureBarcode
19 Σεπ. 2022 - 13:31 - Ικανοποίηση για την τουριστική κίνηση στη Νάξο
5 Αυγ. 2022 - 15:47 - Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό της ΕΑΣ Νάξου
7 Νοε. 2020 - 10:30 - Το "1926" πήρε βραβείο στην HORECA
11 Φεβ. 2020 - 13:54