Σε κάκιστη κατάσταση ο δρόμος που οδηγεί στο αλιευτικό καταφύγιο του Φοίνικα στη Σύρο

Αυξημένα αντανακλαστικά μέχρι την ανάπλαση

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπλαση του παραλιακού τμήματος που οδηγεί στο λιμανάκι του Φοίνικα παραμένει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, μετά από τη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη για διάθεση χρηματοδότησης ύψους 124 χιλ. ευρώ.

Στην ανωτέρω δέσμευση προχώρησε ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και μετά από ενημέρωση που είχε από την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού για τις ανάγκες του τόπου, αναφορικά με την ατζέντα των λιμενικών υποδομών.

Η εν λόγω ανάπλαση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς οι φθορές και τα προβλήματα που διαπιστώνονται στον συγκεκριμένο δρόμο είναι μεγάλου βαθμού, που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Πέραν όμως των αποκολλήσεων ορισμένων τμημάτων του και των μεγάλων λακκουβών, τα τμήματά του που παρουσιάζουν μεγάλες ανομοιομορφίες, προκαλούν ζημιές ακόμη και σε μικρά διερχόμενα οχήματα.

Ως εκ τούτου, η τυπική κατοχύρωση της ανωτέρω χρηματοδότησης, θα χαρίσει βελτιώσεις άκρως απαραίτητες για την ασφαλή μετακίνηση κατοίκων της περιοχής αλλά και επισκεπτών.