Χίλια κομμάτια τμήματα των παραδοσιακών πλακόστρωτων στην Ερμούπολη

Τοπική επούλωση παρά το βαθύ πρόβλημα

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ερμούπολη στα πλακόστρωτα τμήματά της, καθώς καθημερινά διαπιστώνονται μεγάλες φθορές σε αρκετά από αυτά, τα οποία απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Πρόσφατο παράδειγμα οι σπασμένες πλάκες επί του πεζοδρομίου στην είσοδο της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οι οποίες αποτέλεσαν για ένα 24ωρο “παγίδα” για τους πεζούς στην Ερμούπολη και συγκεκριμένα στον δρόμο που εξυπηρετεί τη Φιλαρμονική, καθώς όμως και για όσους μεταβαίνουν στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, αλλά και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στη ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ορισμένες πλάκες έσπασαν στο μέσον τους, με αποτέλεσμα να “σηκωθούν” και να θέτουν εμπόδια στη μετακίνηση των πολιτών, οι οποίοι στην περίπτωση που δεν είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα, “έπεφταν” στο κενό τμήμα.

Αν και η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε στην τοποθέτηση απαγορευτικής κορδέλας ώστε να μην περπατούν οι πεζοί από το συγκεκριμένο σημείο και χθες προχώρησε στην τοποθέτηση νέας μαρμάρινης πλάκας, ωστόσο το πρόβλημα σε πολλούς δρόμους παραμένει και ο Δήμος θα πρέπει να εξετάσει τίνι τρόπω θα επέμβει σε ευρύτερα πλακόστρωτα τμήματα της Ερμούπολης.

Σημειώνεται πως η Δημοτική Αρχή προχωρά μέχρι σήμερα, όπως άλλωστε γινόταν και στο παρελθόν, σε τμηματικές αποκαταστάσεις.