Καμία μέριμνα επί πολλά χρόνια για την κατάσταση των πεζοδρομίων άνωθεν των σχολικών συγκροτημάτων των Γυμνασίων και του 6ου Δημοτικού Σχολείου

“Στον αέρα” η ασφάλεια των πεζών

Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκονται τμήματα των πεζοδρομίων στον δρόμο άνωθεν των σχολικών συγκροτημάτων των Γυμνασίων και του 6ου Δημοτικού Σχολείου στη “συμβολή” της περιοχής του Ξηροκάμπου και του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, με αποτέλεσμα αρκετοί πεζοί, ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά – μαθητές να έχουν τραυματιστεί κατά το βάδισμά τους.

Πρόκειται για πεζοδρόμια, τμήματα των οποίων έχουν αποκολληθεί εξαιτίας προβλημάτων που προκάλεσαν οι ρίζες των δέντρων και τα οποία ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εικόνα διακρίνεται εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχει μέριμνα από την πλευρά των αρμοδίων, για ομαλοποίηση της κατάστασης, στο μέτρου του εφικτού.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι αρκετοί πεζοί να μετακινούνται από τον δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητά τους.

Η ανωτέρω κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, προκειμένου η ασφάλεια των πολιτών να έρθει σε προτεραιότητα και στη συγκεκριμένη περιοχή.