Απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής Σύρου – Ερμούπολης για τα σοβαρά προβλήματα που διαπιστώνουν πεζοί και οδηγοί στο ιστορικό κέντρο

“Τρέχει” εργολαβία για τα πλακόστρωτα της Ερμούπολης

Εξαιρετικά μεγάλο είναι το πρόβλημα της συντήρησης των πλακόστρωτων της Ερμούπολης, το οποίο έχει αναδειχθεί κατ΄ επανάληψη σε δημόσιες συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, αφού αποκολλημένα τμήματά αυτών, διαμορφώνουν “παγίδες” ατυχημάτων για πεζούς και οδηγούς.

Πρόσφατη σχετική παρατήρηση προήλθε από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Νικόλα Καΐλη (Λαϊκή Συσπείρωση) αναφορικά με αποκολλημένες πλάκες και μάρμαρα στο ύψος του κτιρίου του ΟΤΕ πλησίον της πλατείας Μιαούλη στην Ερμούπολη, με φόντο την ασφάλεια των πολιτών. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ίδιος, το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφού πλάκες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών δικύκλων αλλά και των πεζών. Αυτονόητα η αγωνία αυξάνεται σημαντικά τις βραδινές ώρες, καθώς οι αποκολλημένες πλάκες δεν διακρίνονται εύκολα.

Σε απαντήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου, τονίστηκε πως εδώ και ενάμιση μήνα “τρέχει” ήδη εργολαβία του Δήμου, μέσω της οποίας θα “επουλωθούν” σταδιακά ανοικτές πληγές στα πλακόστρωτα του ιστορικού κέντρου.

Ετικέτες: