Αναφορικά με τις εμπορικές οδούς της οδού Πρωτοπαπαδάκη και Θυμάτων Σπερχειού

Πολυετές αίτημα για μόνιμες ράμπες ΑΜΕΑ

Το σταθερό αίτημα των τελευταίων χρόνων για διαμόρφωση σταθερών ραμπών ΑΜΕΑ στον πεζόδρομο της Ερμούπολης, επαναφέρει η αρμόδια Κοινότητα – η πρόεδρος, Ανθή Χαλκιά και τα μέλη της -, προκειμένου να εξυπηρετούνται με ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις τους, οι συμπολίτες μας με κινητικά ή άλλα προβλήματα.

Πολλάκις έχει επισημανθεί πως οι μεταλλικές ράμπες που έχουν τοποθετηθεί στον πεζόδρομο από την περασμένη θητεία, ναι μεν διαμορφώνουν συνθήκες για ομαλή προσβασιμότητα συμπολιτών μας προς καταστήματα της πόλης, ωστόσο, αυτές, πολλές φορές μετακινούνται αυθαίρετα από ασυνείδητους πολίτες, γίνονται “παιχνίδι” για μικρά παιδιά, ενώ υποβαθμίζουν την αισθητική της περιοχής.

Δεδομένης της προτεραιότητας που αυτονόητα πρέπει να έχουν οι ανάγκες των ΑΜΕΑ στην κοινωνία μας, ζητείται από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης η φροντίδα για τη διαμόρφωση μόνιμων ραμπών στα πεζοδρόμια, ενόψει της έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2022.

Πρόκειται για ένα αίτημα άκρως σημαντικό, το οποίο θα πρέπει να ικανοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και εκτός της πράξης του Open Mall αν αυτή δεν υλοποιηθεί, αφού ο Δήμος έχει εγκεκριμένο σχέδιο από το Υπ. Πολιτισμού.