Από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης σχετικά με το έτος 2022 για όλο το νησί

Πρόβλεψη για συντηρήσεις και επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού

Προβλήματα συνοδεύουν τον δημοτικό φωτισμό σε διάφορες περιοχές της Σύρου, καθώς απαιτούνται συντηρήσεις σε αυτόν, από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, που είναι και ο υπεύθυνος για τη σχετική φροντίδα σε ετήσια βάση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, προβλήματα σε δημοτικούς στύλους και στο δημοτικό δίκτυο γενικότερα, έχουν διαπιστωθεί στις περιοχές του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή κοντά στο θέατρο “Απόλλων” και στην οδό Σουρή, όπως επίσης κοντά στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, αλλά και στον δρόμο που οδηγεί στην Δόξα.

Επιπρόσθετα, πολλά από τα δημοτικά μικρά φωτιστικά στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης δεν λειτουργούν, “ζώνη” για την οποίαν έχει ευθύνη το Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Ακόμη, αρκετά θέματα κατά καιρούς παρουσιάζονται και στα χωριά της Σύρου.

Αναφορικά με την κατάσταση στον δημοτικό φωτισμό η Δημοτική Αρχή έχει προβλέψει δύο ποσά για το 2022 και συγκεκριμένα, 30.000 ευρώ για συντήρηση και επέκταση δικτύου και ένα ακόμη ποσό ύψους 5.000 ευρώ σε άλλον κωδικό για ίδιες ανάγκες. Με τα παραπάνω χρήματα, αναμένεται να καλυφθούν ανοικτά θέματα, ώστε ο φωτισμός της πόλης, της Άνω Σύρου και των χωριών να εξυπηρετεί τους πολίτες.