Από την Κοινότητα Ερμούπολης για το τεχνικό πρόγραμμα του 2022

Διεκδίκηση περισσότερων θέσεων στάθμευσης στην περιοχή του Ταξιάρχη

Σε “εφιάλτη” τείνει να μετατραπεί ο αυξημένος όγκος οχημάτων που συγκεντρώνεται σε γειτονιές στα γεωγραφικά όρια της Κοινότητας Ερμούπολης, αφού οι περιορισμένες δυνατότητες για στάθμευση, προκαλεί ταλαιπωρία στους πολίτες και άσκοπες μετακινήσεις.

Ανάλογο θέμα προκύπτει και στην περιοχή του Ταξιάρχη, στον οποίον ο διαθέσιμος χώρος προς στάθμευση είναι καθημερινά γεμάτος από οχήματα κατοίκων. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η περιοχή να παρουσιάζει έναν κορεσμό όσον αφορά τη δυνατότητα στάθμευσης, πρόβλημα που η Κοινότητα Ερμούπολης έχει καταγράψει.

Όπως αποτυπώνεται και στο φωτογραφικό υλικό οχήματα “πλημμυρίζουν” το ανοικτό parking έναντι του Ι.Ν. Ταξιαρχών και ως εκ τούτου η Κοινότητα προτείνει τη διαμόρφωση νέου χώρου.

Σημειώνεται πως ανοικτός οικοπεδικός χώρος υπάρχει πλησίον του ήδη διαμορφωμένου χώρου στάθμευσης, ο οποίος ενδεχομένως μετά από κινήσεις και έρευνα της Δημοτικής Αρχής Σύρου - Ερμούπολης, να μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Τα παραπάνω έχει επισημάνει με αίτημά της η αρμόδια Κοινότητα, στο πλαίσιο κατάθεσης των προτάσεών της για το τεχνικό πρόγραμμα του 2022.

Ετικέτες: