Αίτημα της Κοινότητας Ερμούπολης να τοποθετηθούν περισσότερα σπιράλ για στάθμευση ποδηλάτων στην πόλη

Να ενισχυθεί η διαφορετική νοοτροπία για κοντινές μετακινήσεις

Στη χρήση ιδιωτικών ποδηλάτων προχωρά μία μικρή μερίδα πολιτών της Σύρου, όπως αποδεικνύεται και από την αξιοποίηση του μοναδικού διαθέσιμου σπιράλ στάθμευσης ποδηλάτων στο ιστορικό κέντρο, το οποίο καθημερινά είναι γεμάτο από πολίτες που μεταβαίνουν από και προς την πόλη, αποφεύγοντας τη χρήση οχημάτων και δικύκλων.

Αν και για πολλούς λόγους τα δημοτικά ποδήλατα απομακρύνθηκαν καθώς στη χρήση τους ήταν εξαιρετικά δύσκολα, με αποτέλεσμα το εν λόγω μέτρο στο νησί να στέφθηκε από αποτυχία τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, διαπιστώνεται πως ορισμένοι πολίτες επιδιώκουν να μετακινούνται με εναλλακτικούς τρόπους, επιλέγοντας να μην επιβαρύνουν περισσότερο την ήδη ταλαιπωρημένη Ερμούπολη.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το σταθερό αίτημα της Κοινότητας Ερμούπολης για τοποθέτηση περισσότερων σπιράλ για στάθμευση ποδηλάτων, προκειμένου οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου κυρίως και των περιοχών που είναι κοντινές στην Ερμούπολη, να μπορούν να επιλέγουν διαφορετικούς τρόπους μετάβασης από και προς το κέντρο.

Πέραν των όποιων αποφάσεων πρέπει να λάβει η Δημοτική Αρχή για τη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος, οι πολίτες που μπορούν να εξυπηρετηθούν με ποδήλατα, καλό θα ήταν να το πράττουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: