Έκτακτη ανάγκη αποκατάστασης του δρόμου που συνδέει τη Βάρη με τα Χρούσσα

Δρόμος “παγίδα” για οδηγούς τις βραδινές ώρες

Σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης μεγάλου ατυχήματος “ελλοχεύει” στον δρόμο που συνδέει τη Βάρη με τα Χρούσσα καθώς, μεγάλο τμήμα της παλιάς ασφαλτόστρωσης έχει αποκολληθεί και παρασυρθεί, με αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί ένα μεγάλο χαντάκι που εκτείνεται σε αρκετά μέτρα στην “επιφάνειά” του.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν δρόμο που δεν αποτελεί κεντρικό οδικό δίκτυο, αλλά που όμως εξυπηρετεί τους πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους από το ένα χωριό προς το άλλο.

Η κατάσταση του οδοστρώματος όχι μόνον δεν εμπνέει ασφάλεια, αλλά προκαλεί καθημερινή ανησυχία και άγχος σε οδηγούς που μετακινούνται από το σημείο.

Η αποκόλληση ασφάλτου έχει αποκαλύψει ένα μεγάλο κενό στο κέντρο του δρόμου, στο οποίο διακρίνονται απότομα τμήματα μαρμάρου που παραπέμπουν σε σκαλοπάτια. Η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη κυρίως τις βραδινές ώρες, αφού ο μειωμένος ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή σε συνδυασμό με την έντονη ανομοιομορφία του δρόμου, διαμορφώνει επικίνδυνες συνθήκες για διέλευση οχημάτων και πολύ περισσότερο δικύκλων. Συγκεκριμένα ένας οδηγός μηχανής, δυστυχώς μπορεί εύκολα να χάσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί μετά από πτώση.

Ως εκ τούτου και σε συνέχεια του χθεσινού φωτορεπορτάζ για αφημένους μικρούς δρόμους στην περιφέρεια της Σύρου, οι αρμόδιοι, οφείλουν να προβούν άμεσα σε εργασίες αποκατάστασης και στον δρόμο Βάρης – Χρούσσων.