Αιτήματα για οδικό δίκτυο, καθαρισμό ρεμάτων και γήπεδο ποδοσφαίρου Άνω Σύρου

Η Κοινότητα Άνω Σύρου προωθεί ατζέντα στην Περιφέρεια

Στην έγκριση της ατζέντας των αιτημάτων που θα προωθήσουν στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προχωρούν ο πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Άνω Σύρου, προκειμένου να ζητήσουν βελτιώσεις για περιοχές που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια “ευθύνης” τους.

Ένα από τα βασικά αιτήματα είναι η χρηματοδότηση για το γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνω Σύρου και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που υποδεικνύει η γεωτεχνική μελέτη που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος, Πέτρος Ραουζαίος ανέφερε στην εφημερίδα πως θα αναζητηθούν χρήματα και από χορηγούς ενώ είναι σημαντικό να δοθεί από την Περιφέρεια έστω κι ένα μέρος του ποσού που θα απαιτηθεί.

Επιπλέον, στα αιτήματά της η Κοινότητα Άνω Σύρου έχει συμπεριλάβει και την ασφαλτόστρωση στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Άνω Σύρου, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες φθορές, όπως επίσης ζητά και σε ετήσια βάση τον έγκαιρο καθαρισμό των ρεμάτων σε όλες τις περιοχές ευθύνης της (Άνω Σύρο, Επισκοπειό, Άγιο Αθανάσιο).

Τέλος, η Κοινότητα ζητά από τον Δήμο να προχωρήσει σε εργασίες οριζόντιας σήμανσης στο Δ της Λαλακιάς, ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να συμμορφώνονται με τον ΚΟΚ, καθώς σήμερα, παραβιάζουν συστηματικά τις κάθετες πινακίδες.