Απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στις στάσεις αναμονής επιβατών των ΚΤΕΛ σε πολλές περιοχές της Σύρου

Στάσεις “κουφάρια” σε κατεύθυνση αποσύνθεσης

Παντελής μοιάζει να είναι η “εγκατάλειψη” πολλών στάσεων αναμονής επιβατών των ΚΤΕΛ σε αρκετές περιοχές της Σύρου, σύμφωνα με όσα προδίδει η σημερινή εικόνα τους, καθώς και τα προβλήματα που συνοδεύουν την “ύπαρξή” τους εδώ και μεγάλο διάστημα.

Η εικόνα αποσύνθεσης αρκετών στάσεων στο κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού της Σύρου απαντάται στα σπασμένα τμήματα των καθισμάτων, στην αποκόλληση σοβάδων και στην εμφάνιση των σίδερων επί των οποίων αυτές είχαν χτιστεί, ενώ ακόμη σε αρκετές εξ αυτών και κυρίως στην κεντρική στάση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου διαπιστώνεται και πτώση τμημάτων από την οροφή της και το εξωτερικό μέρος των τοιχίων της.

Δεδομένης της μετακίνησης με τα ΚΤΕΛ αρκετών πολιτών του νησιού και κυρίως ηλικιωμένων που κατοικούν στα χωριά της Σύρου, απαιτείται η αποκατάσταση και συντήρησή τους, ώστε οι πολίτες να είναι προστατευμένοι κατά την αναμονή τους για την επιβίβαση στα λεωφορεία.

Σημειώνεται πως σχετικά αιτήματα έχουν καταθέσει κατά καιρούς και οι Κοινότητες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προς τη Δημοτική Αρχή και την Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση στις σημαντικές αυτές ανάγκες που αφορούν και στην προστασία των πολιτών κατά τη χειμερινή περίοδο.