Ο ΣΕΑΝ Κυκλάδων για τη μεταφορά των οστών του Γεωργίου Δουράτσου στη Σύρο

  • Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:30

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 26/14-02-2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ομόφωνα η πλήρης υποστήριξη εκ μέρους του Δήμου Σύρου Ερμούπολης του συνόλου των δράσεων και εκδηλώσεων οι οποίες θα πλαισιώσουν τη μεταφορά των οστών του Υποστράτηγου ε.α. Γεωργίου Δουράτσου (Διοικητή Οχυρού Ρούπελ/Απρίλιος 1941) από το Καθολικό Κοιμητήριο Αγίου Λουκά (Ηράκλειο Αττικής) στη γενέτειρά του, Σύρο.

Οι εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται με πρωτοβουλία του ΣΕΑΝ Κυκλάδων, έχουν τον τίτλο «ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ» και θα διεξαχθούν στο διάστημα από Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 έως και Κυριακή 10 Απριλίου 2022. Για το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων, θα σας ενημερώσουμε εντός των προσεχών ημερών, αφού οριστικοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες. Όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Καθολική Επισκοπή Σύρου και το Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνδράμει με τη διάθεση τιμητικών αγημάτων και αντιπροσωπεία Στελεχών. Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών θα συνδράμει επίσης, με την παραχώρηση ιστορικών κειμηλίων και εκθεμάτων. Το σύνολο των εκδηλώσεων τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Α.Α.Σ. (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού).

Ο ΣΕΑΝ Κυκλάδων είναι ο επίσημος φορέας υλοποίησης του συνόλου των δράσεων και υπεύθυνος για το σωστό συντονισμό όλων των σχετικών ενεργειών εκ μέρους του Δήμου. Συνεπώς, προς αποφυγή τυχόν παρανοήσεων ή λανθασμένων δημοσιεύσεων οι οποίες θα αφορούν σε μια τόσο σοβαρή και ιστορική στιγμή για το νησί μας, θα πρέπει να απευθύνεστε στον ΣΕΑΝ Κυκλάδων για οποιαδήποτε πληροφόρηση, ενημέρωση, εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής και προσφοράς ή χορηγίας, τηλεφωνικά ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να επισημάνουμε τη σοβαρότητα, την επισημότητα και τον σεβασμό με τον οποίο θα διεξαχθεί το σύνολο των εκδηλώσεων, με μοναδικό σκοπό την προβολή της συνέχειας της Ελληνικής Ιστορίας αλλά και του νησιού μας! Σας ευχαριστούμε!