Απαιτούνται φροντίδα από την Υπηρεσία Καθαριότητας αλλά και αντανακλαστικά από τους δημότες

Ζουμ σε κοντέινερ και κάδους απορριμμάτων

Μικρές εκκρεμότητες πλην όμως άκρως σοβαρές καταγράφονται αναφορικά με ορισμένα σημεία που βρίσκονται κοντέινερ και κάδοι απορριμμάτων στο νησί, καθώς η φροντίδα δεν είναι τέτοια που επιβάλλεται για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, αλλά παράλληλα και για τον περιβάλλοντα χώρο.

Ειδικότερα, σε κάκιστη κατάσταση βρίσκεται το κοντέινερ στη θέση “Κύματα” στην Ερμούπολη, καθώς όχι μόνον έχει σκουριάσει, αλλά επιπλέον φαίνεται στο σημείο που αυτό έχει τοποθετηθεί να υπάρχει μικρή διαρροή υγρών στοιχείων, όπως επίσης, αντικατάσταση χρειάζονται και κάδοι πλησίον του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Και στα δύο συγκεκριμένα σημεία, δυστυχώς από την πλευρά τους, ορισμένοι κάτοικοι εναποθέτουν εκτός κάδων και κοντέινερ απορρίμματα, ενώ παραβιάζουν τον κανονισμό καθαρότητας και αφήνουν ακόμη και σακούλες με μπάζα από οικοδομές. Παρομοίως, φροντίδα και καθαριότητα απαιτείται και στο σημείο που βρίσκονται οι καμπάνες γυαλιού, απέναντι από την είσοδο στη μαρίνα των Λαζαρέττων.

Από τα παραπάνω καθίσταται ξεκάθαρο πως η Υπηρεσία Καθαριότητας οφείλει να φροντίζει συστηματικά για τον έλεγχο του εξοπλισμού της και των κάδων, καθώς και οι πολίτες από την πλευρά τους, να μεριμνούν για τα αυτονόητα, όπως να μη βρωμίζουν περιμετρικά τον χώρο των κάδων, αλλά και να μην αφήνουν απορρίμματα εκτεθειμένα και επί του δρόμου ή των πεζοδρομίων.