Βιωματική δράση από την ΑΡΩΓΗ στην πλατεία Μιαούλη Σύρου

Τεχνικές συνοδείας ατόμων με προβλήματα όρασης

Μία πολύτιμη βιωματική δράση από το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης νομού Κυκλάδων, ΑΡΩΓΗ αναπτύχθηκε με επιτυχία χθες το μεσημέρι στην Ερμούπολη και στην πλατεία Μιαούλη, στο πλαίσιο της οποίας εθελοντές είχαν την ευκαιρία να “διδαχθούν” τεχνικές συνοδείας για άτομα με προβλήματα όρασης.

Πρόκειται για μία εξαιρετική δράση την οποίαν “αγκάλιασαν” περί τους 25 εθελοντές από τη Σύρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου, στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσεων, εκπαίδευσης και κοινωνικής ενημέρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τις τεχνικές συνοδείας, για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, καθώς επίσης και για την οπτική αναπηρία γενικότερα.

Σε λιτές δηλώσεις της προς την εφημερίδα, η πρόεδρος του Σωματείου ΑΡΩΓΗ, κα Φωσκόλου ανέφερε τα εξής: “Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή( δράση είναι μέσα στην εβδομάδα δράσεων που έχουμε ξεκινήσει από τις 8 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου. Έχουμε κάνει ήδη μία πρώτη συνάντηση χθες, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, μία ενημερωτική ημερίδα για τον προσβάσιμο τουρισμό και γενικότερα για την οπτική αναπηρία και δώσαμε στοιχεία συγκεκριμένα για τις καλές πρακτικές όσον αφορά το πώς μπορούμε να συμπεριφερθούμε σε έναν άνθρωπο που δεν βλέπει.

Σήμερα έχουμε καταγεγραμμένους 25 εθελοντές συνοδούς από τη Σύρο, που θα εκπαιδευτούν για τις τεχνικές συνοδείας, για το πώς θα συνοδεύσουν σωστά έναν άνθρωπο στον δρόμο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ενημερώνουμε όποιον άνθρωπο μας προσεγγίζει στην πλατεία για την ΑΡΩΓΗ και για όλες τις δράσεις που κάνουμε και οι οποίες είναι ωφέλιμες για όλα τα μέλη μας”.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες στην πλατεία Μιαούλη διανεμήθηκε και ενημερωτικό υλικό, ενώ η συμμετοχή των εθελοντών στην εκπαίδευση, έρχεται να ενισχύσει το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντών Συνοδών “Discover By Cane”.

Υπενθυμίζεται πως οι Δράσεις της ΑΡΩΓΗΣ, πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, όπως επίσης και τη σημαντική στήριξη των Φορέων: “ΑΙΓΕΑΣ”, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου, ΚΕΑΤ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΕΛΣΕΤ – Ελληνικός Σύνδεσμος Ετικετοποιών και NIKOLAOU Prepress Flexoplates.