Εργασίες στο κρηπίδωμα της παραλιακής ζώνης, καθώς πολλές μαρμάρινες πλάκες ήταν κατεστραμμένες και εγκυμονούσαν κινδύνους για άτομα με προβλήματα όρασης

Αντικατάσταση οδηγών όδευσης τυφλών στην Ερμούπολη

Ένα μικρό πλην όμως ιδιαιτέρως σημαντικό έργο πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, που έρχεται να βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Πρόκειται για την αντικατάσταση των οδηγών όδευσης του παραλιακού μετώπου και συγκεκριμένα των κατεστραμμένων πλακών επί του κρηπιδώματος, με σκοπό, τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνηση εξ αιτίας τυφλότητας ή σχετικών προβλημάτων όρασης, να μπορούν να μετακινούνται χωρίς κίνδυνο.

Σύμφωνα με παλαιότερο φωτορεπορτάζ, υπενθυμίζεται πως οι οδηγοί όδευσης της παραλιακής ζώνης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα με το έργο της ανάπλασης, παρουσίασαν μεγάλα προβλήματα, όπως σπάσιμο τμημάτων και ρωγμές στις επιφάνειές τους.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν άτομα με προβλήματα όρασης που χρησιμοποιούν το ειδικό μπαστούνι, κατά την επίσκεψή τους και κατά τη διαμονή τους στο νησί, να μην μπορούν να περπατήσουν στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης.

Το Λιμενικό Ταμείο Σύρου με απόφασή του προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες σε έκταση 100 μέτρων στην παραλιακή ζώνη, τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να καλύψει τις σημαντικές ανάγκες των συνανθρώπων μας.