Έγιναν χθες οι προγραμματισμένες εργασίες, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ανάπλασης της περιοχής Νησάκι, με απόφαση Λιμενικού Ταμείου Σύρου

Τοποθετήθηκε η νέα περίφραξη στην προβλήτα της κρουαζιέρας

Η τοποθέτηση των νέων κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της προβλήτας για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων στη Σύρο πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπλασης που υπήρξε στην περιοχή, όλους τους τελευταίους μήνες, μετά από σχετική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία βήματα που θα σημάνουν την ολοκλήρωση των εργασιών στη θέση Νησάκι και συγκεκριμένα στον χώρο που καταπλέουν και προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια στη Σύρο, το οποίο θα έρθει επισήμως να οριοθετήσει το τμήμα, στο οποίο οι επισκέπτες κρουαζιέρας θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια.

Την αντικατάσταση των παλαιών κιγκλιδωμάτων γνωστοποίησε με απόφασή της η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου λίγες ημέρες νωρίτερα, προκειμένου οι οδηγοί οχημάτων να μην σταθμεύουν κατά μήκος του τμήματος.

Η τοποθέτησή τους, κρίθηκε επιβεβλημένη στο πλαίσιο της γενικότερης λειτουργικής αναβάθμισης της περιοχής και ακόμη περισσότερο καθώς σχετικώς υπαγορεύει το σχέδιο ασφάλειας του λιμένα για την κρουαζιέρα.

Τα νέα κιγκλιδώματα είναι υψηλότερα από τα παλαιότερα, ωστόσο, η κατασκευή τους είναι τέτοια, ώστε να μην “εμποδίζουν” την οπτική επαφή των πολιτών με τη θάλασσα. Αυτά θα έχουν σταθερό χαρακτήρα, δηλαδή διαθέτουν βάση στερεωμένη στο οδόστρωμα.