Απαιτούνται βελτιώσεις στην είσοδο της Πινακοθήκης Κυκλάδων

Εικόνα που δεν αρμόζει σε εκθεσιακό χώρο

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτιωτικού χαρακτήρα της εισόδου της Πινακοθήκης Κυκλάδων πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ώστε ο χώρος που χρησιμοποιείται για εκθέσεις, να παρουσιάζει μία ποιοτική εικόνα στα ματιά των επισκεπτών.

Το θέμα έθεσε επί τάπητος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλας Καΐλης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι κατά κύριο λόγο τα ξύλινα πάνελ που οριοθετούν την είσοδο, φέρουν φθορές και χρειάζονται ή συντηρήσεις ή αντικαταστάσεις.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, πρέπει να αναφερθεί πως ο εξωτερικός χώρος της Πινακοθήκης Κυκλάδων “ζητά” επειγόντως βελτιώσεις και όσον αφορά την οριοθέτηση των ανοικτών σημείων που υπάρχουν φυτά, καθώς αρκετά από αυτά έχουν καταστραφεί, δηλαδή τμήματά τους έχουν “σπάσει”, ενώ ακόμη και οι μαρμάρινες γλάστρες έχουν αποχρωματιστεί. Βεβαίως, όπως καθίσταται ξεκάθαρο και από το φωτογραφικό υλικό, απαιτείται και περιποίηση πρασίνου, καθώς και φύτευση καλλωπιστικών φυτών για τη γενικότερα περιποίηση και αναβάθμιση του χώρου.