Ο επαρχιακός δρόμος του Μέγα Γιαλού που σκάφτηκε λόγω του αποχετευτικού με ευθύνη της ΔΕΥΑ Σύρου καθώς το νησί σταδιακά σηκώνει υψηλή επισκεψιμότητα

Να ασφαλτοστρωθεί το ταχύτερο λόγω καλοκαιριού

Το συντομότερο δυνατόν πρέπει να ασφαλτοστρωθεί ο επαρχιακός δρόμος του Μέγα Γιαλού στη Σύρο, ώστε να αφαιρεθούν τα φανάρια και να δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία, για να εξυπηρετηθούν ομαλά και με ασφάλεια οι πολίτες, δεδομένης μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου, που αυξάνεται ο όγκος των οχημάτων λόγω των επισκεπτών.

Ειδικότερα, αν και ένα τμήμα του “ανοικτού” δρόμου στο πρώτο κομμάτι του, ασφαλτοστρώθηκε, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του, παραμένει χωρίς άσφαλτο και ως εκ τούτου, με φωτεινούς σηματοδότες και πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς σχετικά με την κατάσταση του οδοστρώματος, όμως παράλληλα, “νεκρώνουν” το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Ήδη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καταγράφηκε εντονότερη κυκλοφοριακή ροή από το σημείο, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε αρκετούς πολίτες αναφορικά με την κατάσταση του δρόμου, με την αναμονή τους πριν τα φανάρια, αλλά και με το γεγονός πως η Σύρος τη θερινή περίοδο δεν παρουσιάζει την εικόνα που θα έπρεπε για τους επισκέπτες.

Αυτονόητα προκύπτει η ανάγκη, ώστε η ΔΕΥΑ Σύρου να μεριμνήσει για το κλείσιμο του δρόμου με την ανάπτυξη εργασιών ασφαλτόστρωσης, διότι η επισκεψιμότητα στη Σύρο είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει εντονότατα.

Σε απαντήσεις του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου, Ανδρέας Γιαλόγλου, ανέφερε τα εξής: “Το πλάνο μας εξακολουθεί όπως έχουμε αναφέρει. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε κλείσει την ασφαλτόστρωση. Θα φύγει το φανάρι φυσικά και θα σταματήσουμε τις εργασίες στον επαρχιακό δρόμο την καλοκαιρινή σεζόν. Δεν θα προχωρήσουμε άλλο μέσα στο καλοκαίρι. Ο εργολάβος θα δουλέψει σε παράπλευρους μικρούς δρόμους.”.