Όμορφες εικόνες από έκτακτες και προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και ιστιοπλοϊκών σκαφών

Πληθαίνουν οι προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ερμούπολης

Θετικές προσεγγίσεις καταγράφονται στο λιμάνι της Ερμούπολης από κρουαζιερόπλοια και ιστιοπλοϊκά σκάφη, διαμορφώνοντας μία καλοκαιρινή εικόνα αισιοδοξίας για τη Σύρο και ειδικότερα για το εμπορικό κέντρο της, όλες τις τελευταίες ημέρες.

Όπως διαπιστώνεται, η κρουαζιέρα έχει ξεκινήσει για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων με τις πρώτες προσεγγίσεις να έχουν μεταφέρει αισιοδοξία και “ανάσα” στην τοπική αγορά, τα καταστήματα και τους εμπορικούς δρόμους.

Εκτός από τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που “δένουν” στο λιμάνι της Ερμούπολης και στον χώρο προσεγγίσεων μπροστά από τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια, στην προβλήτα κρουαζιεροπλοίων καταπλέουν και μεγάλα κρουαζιερόπλοια, από τα οποία αποβιβάζεται σημαντικός αριθμός ατόμων.

Πρέπει να υπενθυμιστεί πως η κρουαζιέρα μετά την πανδημία πέρασε σε νέα εποχή, τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα για τη μη διασπορά της Covid-19 και για την ασφάλεια των επιβατών που μεταφέρει.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο τριήμερο υπήρξαν τρεις προσεγγίσεις. Πρωτίστως, το Σάββατο 18/6 έγινε η έκτακτη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου BELLE LADRIATIQUE, το οποίο παρέμεινε αρκετές ώρες και μετέφερε 148 άτομα (κατά κύριο λόγο Γάλλους).

Επίσης, χθες έφθασε το μικρό κρουαζιερόπλοιο VARIETY VOYAGER, μεταφέροντας 56 άτομα από Αμερική, Καναδά και Μεγάλη Βρετανία ενώ την όμορφη “έκπληξη” έκανε η προγραμματισμένη προσέγγιση του SEABOURN ENCORE με 383 άτομα από Αμερική, Αγγλία, Ιταλία, Καναδά και Ολλανδία.

Σημειώνεται πως ο χώρος της προβλήτας έχει κατάλληλη περίφραξη στο πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας που επιβάλλεται να τηρούνται στο λιμάνι της Ερμούπολης, ως λιμάνι εθνικής σημασίας.