“Επέστρεψε” στην αρχική εικόνα του μετά από απαραίτητες εργασίες στο τμήμα του μπουζουκιού

Αποκαταστάθηκε η ζημιά στο άγαλμα του Μάρκου Βαμβακάρη

Την αρχική εικόνα του ανέκτησε το άγαλμα του Μάρκου Βαμβακάρη στην πλατεία Παπάγου στην Ερμούπολη της Σύρου, μετά από τις απαιτούμενες εργασίες που έγιναν στο τμήμα του μπουζουκιού, το οποίο προ ημερών βρέθηκε σπασμένο και αποκολλημένο πλησίον της βάσης του.

Η ζημιά που προκλήθηκε σχολιάστηκε εντόνως αρνητικά από την τοπική κοινωνία, καθώς δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από την τοποθέτηση και τα εγκαίνια του αγάλματος στη μνήμη του Πατριάρχη του Ρεμπέτικου και δυστυχώς, ανθρώπινη επέμβαση προκάλεσε φθορά.

Η αποκατάσταση έγινε ως φαίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο και η επανατοποθέτηση του επάνω μέλους του μπουζουκιού στο τμήμα των χορδών του, υπήρξε επιτυχής, με αποτέλεσμα το άγαλμα συνολικά να παρουσιάζει την αρχική αρμονική εικόνα του.

Πρέπει να σημειωθεί πως αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η ζημιά, ενημερώθηκε ο Δήμος, ενώ άμεση ήταν και η ενημέρωση του γλύπτη, Πέτρου Γεωργαρίου, ο οποίος είχε βρεθεί στη Σύρο ώστε να το τοποθετήσει με ορθό τρόπο και να επιβλέψει όλη τη διαδικασία.

Υπογραμμίζεται πως στις απαιτούμενες εργασίες προχώρησε δωρεάν η εταιρεία ΖΑΝΑΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. (Ρούσσος Λεονάρδος).

Με αφορμή τα παραπάνω πρέπει να τονισθεί πως το συγκεκριμένο άγαλμα όπως και κάθε άλλο στην πόλη και στο νησί, πρέπει να διαφυλαχτούν και να προστατευθούν καθώς αποτελούν τμήμα της ιστορίας του και μεταφέρουν μηνύματα προς κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη.