Ασφυκτικά γεμάτοι οι μικροί κάδοι από τους οποίους ενισχύεται η Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου

Η Σύρος ενισχύει σημαντικά την ανακύκλωση αποτσίγαρων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει η Σύρος να ανταποκρίνεται στην ανταποδοτική ανακύκλωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προασπίζοντας το περιβάλλον, αλλά και ενισχύοντας σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα, για μία ακόμη φορά, προχθές, συγκεντρώθηκε μία σημαντική ποσότητα αποτσίγαρων από τους μικρούς κάδους που είναι τοποθετημένοι σε πολλά σημεία της Ερμούπολης και όχι μόνον, ώστε αυτά σε συνεργασία με την εταιρεία Cigaret Cycle και στο πλαίσιο του προγράμματος gopafree, να αποφέρουν οικονομική ενίσχυση στον Σύλλογο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, υπενθυμίζεται πως, “Τα αποτσίγαρα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και ύπουλες μορφές περιβαλλοντικής ρύπανσης γιατί δεν είναι βιοδιασπώμενες.

Τα αποτσίγαρα περιέχουν αφθονία τοξικών χημικών ουσιών και πλαστικό και εξοντώνουν αθόρυβα και αόρατα με την ένταση όπλων μαζικής καταστροφής.

Τα αποτσίγαρα αποδομούνται με πολύ αργό ρυθμό έως και 15 έτη.

Μόνο ένα αποτσίγαρο είναι θανατηφόρο για τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται σε επτά λίτρα, γλυκό ή αλμυρό νερό.

Στο εξωτερικό έχει δρομολογηθεί η ανακύκλωση τους σε ειδικούς κάδους.

Το 40% των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς παραλιών είναι γόπες. Στην Ελλάδα «παράγουμε» περίπου 22 δισ. αποτσίγαρα ή 3.500 τόνους.”.