Επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων στον δρόμο εισόδου του Αθλητικού Κέντρου Σύρου, προκειμένου να μην “μπλοκάρει” η ροή των οχημάτων ή των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης όπως των ασθενοφόρων

Κυκλοφοριακή συμφόρηση και ανεκμετάλλευτο parking

  • Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 06:14

Σοβαρή ανησυχία αλλά και αγανάκτηση προκύπτει αναφορικά με τον δρόμο που αποτελεί ουσιαστικά την είσοδο για τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου στην Ερμούπολη, αφού αυτός και από τα δύο ρεύματα είναι γεμάτος με σταθμευμένα οχήματα, τα οποία εμποδίζουν καθημερινά την ομαλή μετακίνηση των διερχομένων.

Η συγκεκριμένη κατάσταση παρατηρείται συστηματικά όλα τα τελευταία χρόνια, ενώ ποτέ μέχρι τώρα το πρόβλημα της ύπαρξης εμποδίων στην ομαλή ροή των οχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο δεν είχε αντιμετωπισθεί. Δεδομένης της ύπαρξης πολλών παιδιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε καθημερινή βάση αλλά και με φόντο το απευκταίο σενάριο της ανάγκης μετακίνησης κάποιου ασθενοφόρου από και προς το Αθλητικό Κέντρο, οι αρμόδιοι οφείλουν να μεριμνήσουν για την τάξη στην περιοχή, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση των οχημάτων. Αποτρεπτικά για τους παρανόμως σταθμευμένους οδηγούς θα λειτουργούσε η ύπαρξη εύκαμπων πλαστικών κολωνακίων στο κέντρο του δρόμου ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή και στα δύο ρεύματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε αποτελεί και η παραλιακή οδός Ερμούπολης. Είναι ένα μέτρο που μπορεί επιτυχώς να εφαρμοστεί, πολύ περισσότερο δε, επειδή στον χώρο υπάρχει ένα τεράστιο δημοτικό parking, το οποίο συστηματικά παραμένει... άδειο.