Σε αρκετές ράμπες ΑΜΕΑ στην Ερμούπολη και στα ευρύτερα τμήματα αυτής

Απαιτείται επανέλεγχος και αποκαταστάσεις

Σε πρώτο πλάνο πρέπει να τεθεί ουσιαστικά η διευκόλυνση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα που κάνουν χρήση αμαξιδίου και ως εκ τούτου, η αρμόδια Υπηρεσία στη Σύρο οφείλει να προβεί στον έλεγχο όλων των ραμπών που υπάρχουν στα πεζοδρόμια της Ερμούπολης και ευρύτερα αυτής.

Ενδεικτικά παρουσιάζονται σήμερα ορισμένα σημεία στα οποία επί των πεζοδρομίων έχουν διαμορφωθεί ράμπες, οι οποίες όπως φαίνεται δεν διευκολύνουν τη διέλευση αμαξιδίων. Για παράδειγμα στο ύψος της παράκαμψης που οδηγεί στο parking πλησίον του σούπερ μάρκετ “Σκλαβενίτης” τμήματα των μαρμάρων έχουν σπάσει κι έχουν αποκολληθεί με αποτέλεσμα η ράμπα να καθίσταται επικίνδυνη για χρήση. Επιπλέον, στο ύψος της παράκαμψης για τα κτίρια της ΔΟΥ, η ράμπα συναντά... τη νέα στάση αναμονής επιβατών, ενώ στο ύψος του ΙΚΑ, ένας συμπολίτης μας με αναπηρικό αμαξίδιο, θα πρέπει να αλλάξει διαδρομή, αφού έχει “δημιουργηθεί” ένα μικρό σκαλοπάτι.

Σε μία πόλη που οφείλει να είναι ιδιαίτερα φιλική σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, τα παραπάνω θα πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα, όπως και η... διόρθωσή τους.