Ανασκόπηση 2022

Ο “χτύπος” της κοινωνίας το 2022

  • Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2023 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 3 Ιαν. 2023 - 11:00

Ιανουάριος

03/1: Με σοβαρή αύξηση κρουσμάτων στα νησιά ξεκίνησε η χρονιά, με τους δημάρχους να κάνουν εκκλήσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων καθώς και για εμβολιασμούς των ευπαθών ομάδων.

24/1: Η κακοκαιρία Ελπίς επισκέπτεται τα νησιά των Κυκλάδων και δημιουργεί ένα πανέμορφο λευκό σκηνικό αλλά και πολλά προβλήματα.

Μάρτιος

08/3: Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας όπου τιμήθηκαν οι γυναίκες υγειονομικοί - γιατροί και νοσηλεύτριες - για τη μεγάλη τους προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

10/3:Η κακοκαιρία "Φίλιππος" έντυσε ξανά στα λευκά τη Σύρο.

25/3: Παρουσία αρκετού κόσμου και με χαλαρωμένα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Απρίλιος

06/4: Σημαντική η συμμετοχή πολιτών στην απεργιακή κινητοποίηση της Σύρου με φόντο την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ιούλιος

20/7: Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού για το 2021 που δείχνει μικρή μείωση στον πληθυσμό του νησιού σε σχέση με το 201.

Σεπτέμβριος

17/9: Η Σύρος γιορτάζει τη ζωή και διοργανώνει ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή δότη Μυελού των Οστών.

Οκτώβριος

09/10: H Σύρος γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τα στρατεύματα κατοχής.

20/10: Απεργιακή κινητοποίηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σύρου με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κατοίκων, φορέων και συλλόγων του νησιού.

24/10: 24ωρη απεργία της ΠΝΟ δένει στα λιμάνια τα καράβια της χώρας.

28/10: Η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και χωρίς περιοριστικά μέτρα, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές.

29/10: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Κρικέλη “Από Αύγουστο σε Αύγουστο”.

Νοέμβριος

09/11: Τη δική της φωνή ένωσε η Σύρος με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της χώρας, με φόντο την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, που έχει φέρει συνέπειες σε κάθε επίπεδο.

25/11: Τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, η Επιτροπή Ισότητας του δήμου Σύρου Ερμούπολης διοργάνωσε ένα τριήμερο εκδηλώσεων ανοιχτών στο κοινό με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό τον τίτλο “Ενημερώνομαι”.

Δεκέμβριος

23/12: Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου. Ο δράστης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου σε ισόβια κάθειρξη.

28/12: Το Santa Run ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 ατόμων, δίνοντας ελπίδα στη Χριστίνα, για την υγεία της οποίας διοργανώθηκε εξαρχής η φιλανθρωπική αυτή δράση.

Ετικέτες: