Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου: 50 έτη αδιάκοπης προσφοράς στον συνάνθρωπο

Πολύτιμο είναι το έργο… ζωής που πραγματοποιεί η Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου εδώ και 50 χρόνια, προσφέροντας αίμα σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη, μέσα από την αδιάκοπη και συγκινητική ανταπόκριση των μελών της.

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην πορεία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή πίτας των μελών της, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε και ο καθολικός ιερέας και πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας, Αντώνιος Βουτσίνος.

Παρόντες ήταν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Πέτρος Στεφάνου, εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός, καθώς επίσης εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Αισιόδοξο μήνυμα για το έργο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου απηύθυνε προς όλους ο π. Αντώνιος Βουτσίνος, ο οποίος εξήγησε πως εδώ και 52 χρόνια, η προσφορά αίματος πραγματοποιείται με σταθερό ρυθμό. Γι αυτόν τον λόγο κάλεσε όλους τους πολίτες της Σύρου να προσεγγίσουν και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, καθώς όπως τόνισε, αρκετά από τα μέλη, μεγαλώνουν ηλικιακά και σταδιακά δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν.

Αμέσως μετά, ο ίδιος βράβευσε όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν συμπαραστάτες στο πολυετές έργο του Συλλόγου, όπως επίσης απέδωσε και επαίνους σε όσα μέλη συμπλήρωσαν το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε και στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και τον κ. Ζουλουφό για τις υπηρεσίες τους, σε αυτόν τον αγώνα για προσφορά αίματος.

Τέλος, τον π. Αντώνιο Βουτσίνο τίμησε ο Δήμαρχος, απονέμοντάς του μία τιμητική πλακέτα, ενώ συγκινητική υπήρξε η στιγμή που ένα μικρό παιδί προσέφερε λουλούδια στον ίδιο, εκπροσωπώντας τη νέα γενιά των αιμοδοτών.