Συνθήματα από σπρέι και αυτοκόλλητα “νεκρώνουν” τον προειδοποιητικό ρόλο ύπαρξής τους σε αρκετά σημεία της Ερμούπολης και του Βροντάδου

Καθρέπτες του… αποπροσανατολισμού

  • Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, 2023 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 19 Ιαν. 2023 - 18:00

Ορατός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων υπάρχει σε αρκετά σημεία της Ερμούπολης και του Βροντάδου, καθώς οι καθρέπτες που βρίσκονται σε σημεία συμβολής οδών, έχουν δεχθεί την καταστροφική μανία ασυνείδητων.

Ειδικότερα, συνθήματα με σπρέι, μικρές αφίσες ή ακόμη και αυτοκόλλητα στις επιφάνειές τους, καθιστούν πλέον άχρηστους τους καθρέπτες που βρίσκονται τοποθετημένοι στις βάσεις τους, ώστε να βοηθούν τους οδηγούς στις εξόδους τους από στενούς δρόμους ή κατά τη διέλευσή τους από στροφές με έντονη κλίση.

Ενδεικτικά πρέπει να αναφερθούν τα σημεία εξόδου της οδού Απόλλωνος προς τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, η έξοδος από τον μικρό δρόμο της Αστυνομίας προς την κεντρική οδό Μπαμπαγιώτου, καθώς επίσης και ορισμένα σημεία στην περιοχή του Βροντάδου. Σε όλες τις προαναφερόμενες περιοχές, οι καθρέπτες για τους οδηγούς είναι σχεδόν απόλυτα κατεστραμμένοι, με αποτέλεσμα, κυρίως τις βραδινές ώρες που η ορατότητα είναι μειωμένη να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με άλλα αυτοκίνητα και μηχανές.

Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι οφείλουν άμεσα να προβούν σε έναν συνολικότερο έλεγχο των περιοχών που σηκώνουν αρκετό κυκλοφοριακό όγκο και να αντικαταστήσουν τους “ανενεργούς” καθρέπτες.

 

Ετικέτες: