Σε κακή κατάσταση οι στάσεις αναμονής επιβατών για mini bus και ταξί στην Ερμούπολη

Απαιτείται νέος εξοπλισμός και στο ιστορικό κέντρο

“Παραφωνία” για το ιστορικό κέντρο αποτελούν ορισμένες στάσεις αναμονής επιβατών, αφού με το πέρασμα του χρόνου, έχουν αποκτήσει μεγάλες φθορές και μοιραία η σημερινή εικόνα τους δείχνει κατώτερη της αρχικής όψης τους.

Ειδικότερα, παράπονα έχουν εκφραστεί για τις στάσεις αναμονής της πλατείας Μιαούλη, οι οποίες εξυπηρετούν και πελάτες των ταξί, παράλληλα με το mini bus, όπως όμως και για στάσεις στο παραλιακό τμήμα.

Συγκεκριμένα, στο ύψος του kiss ‘n’ ride, όπως και στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς, οι επιφάνειες των στάσεων είναι απόλυτα σκουριασμένες, ενώ σε κάκιστη κατάσταση είναι και οι “οροφές” τους, από τις οποίες εισβάλλει νερό κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης.

Ανάλογα προβλήματα έχει και η στάση πλησίον της πιάτσας ταξί, ενώ αντικαταστάσεις χρειάζονται και τα παλαιά ξύλινα παγκάκια.

Δεδομένης της χειμερινής περιόδου, που είναι μεγάλη αναγκαιότητα να προστατεύονται επαρκώς οι πολίτες, η Δημοτική Αρχή οφείλει να εξετάσει νέες προμήθειες εξοπλισμού, σε συνέχεια ανάλογων κινήσεων για άλλα μέρη του νησιού. Πρέπει να σημειωθεί όμως, πως εντός ιστορικού κέντρου, καλό θα ήταν οι όποιες στάσεις αντικατασταθούν, να ταιριάζουν με το ιδιαίτερο ύφος της πόλης.

Ετικέτες: