Εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνονται οι εργασίες στην είσοδο που οδηγεί στο Νησάκι

Τοποθετείται ο εξοπλισμός της ελεγχόμενης στάθμευσης

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στο Νησάκι για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου η εφαρμογή του να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Ο εξοπλισμός εγκαθίσταται ήδη με μέριμνα της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διάθεση της συγκεκριμένης προμήθειας και στην είσοδο της περιοχής που θα ισχύσει η ελεγχόμενη στάθμευση, έχει περιφραχτεί ο χώρος που βρίσκονται τα μηχανήματα.

Υπενθυμίζεται πως για το Νησάκι υπάρχει απόφαση σε ΦΕΚ για τη λειτουργία του ως οργανωμένου parking για 139 θέσεις.

Το αντίτιμο είχε οριστεί με απόφαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σύρου. Ειδικότερα, για την 1η και την 2η ώρα στάθμευσης, το τέλος θα ανέρχεται σε 0,50 ευρώ/ώρα. Για την 3η και την 4η ώρα στάθμευσης, το τέλος θα ανέρχεται σε 1 ευρώ/ώρα. Για κάθε επιπλέον ώρα πέραν της 4ης ώρας, το τέλος θα ανέρχεται σε 2 ευρώ/ώρα. Ακόμη, από τις 24:00 μέχρι τις 08:00, το τέλος θα ανέρχεται σε 0,30 ευρώ/ώρα.

Σημειώνεται πως ο εξοπλισμός θα έχει τοποθετηθεί εντός δεκαημέρου και η Δημοτική Αρχή θα βγάλει ανακοίνωση για τον χρόνο έναρξης εφαρμογής του μέτρου.