Ερμούπολη και Άνω Σύρος σε πρώτο πλάνο με εργάτες Καθαριότητας να προετοιμάζουν το νησί για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή

Στο φουλ οι “μηχανές” για τις διαδρομές του Καρναβαλιού

“Ταχύτητα” αναπτύσσουν οι εργάτες Καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενόψει κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο νησί, ώστε οι “διαδρομές” των παρελάσεων σε ιστορικό κέντρο και Άνω Σύρο να… αστράφτουν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, από χθες γίνεται η κοπή της παρόδιας βλάστησης στον δρόμο που οδηγεί στην Άνω Σύρο, οι απαραίτητες κλαδονομές φυτών, αλλά και η απομάκρυνση παλαιών παρατημένων αντικειμένων από κάθε σημείο σε Ερμούπολη και μεσαιωνικό οικισμό, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να διεξαχθούν με επιτυχία οι προγραμματισμένες καρναβαλικές παρελάσεις.

Στο πλαίσιο της γενικότερης προετοιμασίας θα δοθεί έμφαση στην “καρδιά” του μεσαιωνικού οικισμού, αλλά και στην πλατεία Μιαούλη, από όπου και θα περάσουν οι καρναβαλιστές και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στις μεγάλες εκδηλώσεις των επόμενων ημερών.

Σημειώνεται πως οι εργασίες καθαριότητας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ στα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλικών ομάδων, θα τοποθετηθούν έξτρα μικρά καλαθάκια για να ρίχνονται τα απορρίμματα.

Ετικέτες: