Σύρος: Τιμή στους αγωνιστές της ελευθερίας και κατάθεση στεφάνων

  • Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023 - 17:00

Την επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησαν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι πρόσκοποι της Σύρου, συμμετέχοντας το μεσημέρι της Παρασκευής στη στεφάνωση για την εθνική επέτειο.

Νέοι και νέες καταθέτουν στεφάνια στα μνημεία της Ερμούπολης, αποδίδοντας τιμή στον αγώνα των προγόνων μας για ανεξαρτησία και ελευθερία.

Ειδικότερα, στεφάνωση πραγματοποιήθηκε πρώτα στο μνημείο Μικρασιατικής μνήμης στον Ξηρόκαμπο από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και ακολούθως, στην προτομή του ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου και από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του ΕΝΕ.Ε.ΓΥ - Λ Σύρου, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου και τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου. Στο μνημείο πεσόντων Ιερολοχιτών από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σύρου, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Βαμβακάρειου Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων "ΔΕΛΑΣΑΛ" Σύρου και του 3ου Γυμνασίου Σύρου, καθώς και την προτομή του πυρπολητή Κανάρη από σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σύρου και από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου. Τέλος, στον ανδριάντα του ναυάρχου Μιαούλη από μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Στα μνημεία της πόλης βρέθηκαν ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ειρήνη Δράκου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Αλέξης Αθανασίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρος Ραουζαίος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη.

Ετικέτες: