Αγριόχορτα σε χάλασμα – ερείπιο στην περιοχή της Κοίμησης και πλησίον της πλατείας Σπύρου Μουστακλή προκαλούν ανησυχία στο απευκταίο σενάριο πυρκαγιάς

Μικρή “ζούγκλα” όπισθεν παιδικής χαράς

Στο έλεός του έχει αφεθεί χάλασμα – ερείπιο στην περιοχή της Κοίμησης και συγκεκριμένα σε απόσταση “αναπνοής” από την παιδική χαρά στην πλατεία Σπύρου Μουστακλή, το οποίο έχει “πνιγεί” από αγριόχορτα, με αποτέλεσμα να προβάλει έντονος ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη μικρή οδό από την αριστερή πλευρά της παιδικής χαράς συναντά κανείς έναν εγκαταλελειμμένο χώρο, μέσα στον οποίο έχουν φυτρώσει χόρτα, τα οποία σταδιακά απλώνονται και στα σκαλοπάτια. Σε αυτόν, κατά καιρούς έχουν διαπιστωθεί και τρωκτικά ενώ υπάρχουν και σκουπίδια. Ουσιαστικά το χάλασμα παραπέμπει σε μία μικρή… ζούγκλα στην περιοχή της Κοίμησης, για την οποία συχνά οι κάτοικοι εκφράζουν τα παράπονά τους.

Δεδομένης της προφανούς εγκατάλειψης του ακινήτου από τους ιδιοκτήτες του, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Υπηρεσία Καθαριότητας οφείλουν να μεριμνήσουν για τις απαραίτητες αποψιλώσεις, καθώς στο απευκταίο σενάριο της πρόκλησης πυρκαγιάς, θα κινδυνεύσουν άμεσα περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Ετικέτες: